Samenwerking met HZD (Huisartsenzorg Drenthe)

14 april, 2015


Vanaf heden heeft Certe een samenwerkingsverband met HZD (Huisartsenzorg Drenthe) voor de afname van fundusfotografie in Drenthe.

HZD is een coöperatie waarbij nagenoeg alle huisartsen in Drenthe zijn aangesloten. Naast het contract met Certe, heeft  HZD ook een contract met ziekenhuizen in de regio waardoor huisartsen nu een keuze kunnen maken of zij diabetespatiënten voor fundusfotografie doorsturen naar Certe of naar de ziekenhuizen in de regio.

Bij een fundusonderzoek worden bij diabetespatiënten foto’s gemaakt van het netvlies van de ogen zodat vroegtijdig afwijkingen kunnen worden opgespoord. Wanneer de huisarts kiest voor fundusfotografie bij Certe, wordt zijn of haar patiënt eenmalig aangemeld bij Certe. Hierna gaat het reguliere traject voor diabetespatiënten binnen Certe lopen.

De beoordeling wordt bij voorkeur gedaan door een oogarts in het werkgebied van de huisarts en de fundusfoto wordt zo mogelijk in de huisartsenpraktijk uitgevoerd waardoor zijn of haar patiënt niet ver hoeft te reizen. Met de samenwerking met HZD gaat Certe voor het eerst op grote schaal  functieonderzoek uitvoeren in de provincie Drenthe.