Echo schildklier

Uw zorgverlener (huisarts, specialist of verloskundige) verwijst u voor een echo-onderzoek naar Certe. Dit echo-onderzoek geeft meer informatie over de structuur en vorm van uw schildklier. Deze informatie helpt uw zorgverlener een verklaring te vinden voor uw klachten.

Zoek op locatie + openingstijden
Voor dit onderzoek is een afspraak nodig 088 – 23 70 120

Locaties en openingstijden

Tijdstip en locatie bepalen we samen met u tijdens het maken van de afspraak. 

Wachttijden

Hoofdlocatie Groningen 2 dagen
Huisbezoek 3 dagen

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken via 088 – 23 70 120. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur.

U kunt zich tot 24 uur van tevoren afmelden voor het onderzoek. Als u zonder afmelding niet op uw afspraak verschijnt, moet u een bedrag betalen. Dit is het wegblijftarief. Het wegblijftarief moet u zelf betalen. U kunt het niet bij uw zorgverzekeraar declareren.

Het onderzoek

  1. De echolaborant legt u voor het onderzoek uit wat er gaat gebeuren en vraagt u om uw legitimatie. Het onderzoek duurt ongeveer twintig minuten.

  2. U ligt met uw hals ontbloot op de onderzoekstafel. De echolaborant brengt gel op uw hals aan, waarna hij/zij met het echoapparaat over uw hals beweegt. Soms moet hierbij lichte druk worden uitgeoefend.

  3. Met behulp van geluidsgolven worden vervolgens uw schildklier en het omliggend weefsel in beeld gebracht. Deze golven zijn onschadelijk en pijnloos.

Meenemen

Neem het aanvraagformulier van uw zorgverlener en een geldig identificatiebewijs mee naar de afspraak.

Voorbereiding

Voor dit onderzoek hoeft u niet nuchter te zijn of andere voorbereidingen te treffen. 

Uitslag

Een radioloog beoordeelt het onderzoek. U kunt de uitslag na 2 werkdagen opvragen bij uw huisarts.

Kosten

Het verschilt per onderzoek of uw zorgverzekeraar de kosten aan u vergoedt, of dat u de kosten zelf moet betalen uit uw eigen risico (totdat u uw eigen risico helemaal verbruikt hebt). Het kan ook zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of en hoeveel u zelf moet betalen. Kijk voor meer informatie over de kosten van dit onderzoek bij tarieven.

Privacy

Uw en onze rechten en plichten staan in onze privacyregeling. Deze regeling is gebaseerd op de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Meer informatie over onze privacyregeling vindt u bij privacy.

Andere vragen

Hebt u vragen? U kunt deze altijd stellen aan de echolaborant die u begeleidt bij het onderzoek. U kunt voor meer informatie over dit onderzoek ook bellen met 088 – 23 70 100. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 17.30 uur.