Henk Kramer, longarts in het Martini Ziekenhuis

Als longarts in het Martini Ziekenhuis heeft Henk Kramer bijna dagelijks te maken met Certe.

‘Ik verwacht dat ik 24/7 iemand kan bereiken voor overleg, dat onderzoek snel en goed wordt uitgevoerd en dat ik deskundig onderbouwd advies krijg. Aan al die verwachtingen voldoet Certe’

Het verhaal van Henk Kramer

Het verhaal van Henk Kramer

"Wat ik verwacht van Certe? Dat is vrij eenvoudig: dat ik 24/7 iemand kan bereiken met vragen over zowel klinische chemie als medische microbiologische. Dat onderzoek snel en goed wordt uitgevoerd en dat ik deskundig onderbouwd advies krijg. Aan al die verwachtingen voldoet Certe.

Normaal gesproken verlopen alle contacten digitaal. Bij twijfel zoeken we contact. Bijvoorbeeld als een patiënt allergisch is voor bepaalde soorten antibiotica. Dan moet ik op zoek naar een alternatief en daarover heb ik overleg met een arts-microbioloog.

In de wintermaanden liggen hier veel oudere patiënten met griepverschijnselen. De Medische Microbiologie van Certe onderzoekt dan welke vorm van influenza een patiënt heeft. Dit is belangrijk voor de behandeling. Soms vragen we met spoed een onderzoek aan. Bijvoorbeeld als een patiënt opeens hard achteruit gaat en we snel een diagnose moeten stellen. Dan staat Certe klaar voor ons.

Certe heeft uitgebreide kwaliteitsafspraken met ons ziekenhuis. De contacten zijn laagdrempelig en plezierig. Zo is bij ons dagelijks overleg over de patiënten op de Intensive Care altijd een arts-microbioloog van Certe aanwezig. De lijnen blijven daarmee kort en dat komt de patiënt ten goede."