Certe voor zorgverleners

Wijziging aanbod echo- en dexa-onderzoeken door Certe

Met ingang van 1 oktober 2018 biedt Certe haar echo-onderzoeken alleen nog vanuit locatie Damsterdiep in Groningen en bij patiënten thuis aan. Daarnaast stopt Certe volledig met het uitvoeren van zwangerschapsecho’s en dexa-onderzoeken (botdichtheidsmeting).

De reden om te stoppen met (zwangerschaps)echo’s is een forse terugloop in volume op diverse spreekuurlocaties. Hierdoor is het niet meer haalbaar deze dienstverlening in de regio aan te bieden. De reden om te stoppen met dexa-onderzoeken zit met name in de verhoogde eisen voor een stralingsvergunning.

Wat betekent dit voor u?

Echografie door Certe (alleen op Damsterdiep in Groningen)

Op afspraak kunnen patiënten hier iedere werkdag terecht voor echografie Boven- en onderbuik, schildklier en beenvenen van 08.00 – 16.00 uur. Aanvragen kan op de gebruikelijke wijze.

Echografie aan huis

Op medische indicatie voert Certe de boven genoemde echo-onderzoeken aan huis uit. Aanvragen kan op de gebruikelijke wijze.

Bij vragen kunt u contact opnemen met uw relatiemanager. Patiënten kunnen hun vraag stellen via het algemene nummer van Certe 088 - 23 70 100.