Certe voor zorgverleners

Certe haalt HPV- én pathologiematerialenvoor UMCG bij u op

In ons vorige serviceBericht heeft u al kunnen lezen over de samenwerking tussen Certe en UMCG. Een eerste verdieping van deze samenwerking is inmiddels gestart. Certe haalt namelijk vanaf 3 december de diagnostische materialen voor het HPV-onderzoek (bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker) dat het UMCG voor u uitvoert, bij u op. U kunt eveneens pathologiemateriaal (cytologie en histologie) voor het UMCG meegeven.

Hiermee versterken het UMCG en Certe niet alleen de samenwerking, maar geven het UMCG en Certe gehoor aan de oproepen van huisartsen voor een doelmatiger inzet van het transport van materialen. Certe zal de HPV-materialen namelijk meenemen in de reguliere transportrondes die zij al langs de huisartsenpraktijken rijden. Het door u ingeleverde materiaal voor HPV-onderzoek en pathologiemateriaal (cytologie en histologie) wordt door Certe afgeleverd bij het UMCG. 

Wat betekent dit voor uw praktijk?

Onlangs bent u per brief geïnformeerd over de verandering rondom het transport van  HPV-materialen. Voor de meeste praktijken verandert er niks. Wel bent u een stuk flexibeler doordat Certe uw praktijk frequent bezoekt en u op meerdere momenten het diagnostisch materiaal kunt mee geven aan de medewerker van Certe.

Bestellingen van afnamemateriaal

Certe werkt niet met de app die door de voorgaande koerier gebruikt wordt. Bestellingen van afnamemateriaal kunnen niet plaatsvinden via de app. De komende periode heeft de medewerker van Certe standaard voorraad bij zich.

Voor inhoudelijke vragen rondom het HPV-onderzoek blijft het UMCG uw vertrouwde aanspreekpunt. U kunt contact opnemen met UMCG cytologie via 050 - 361 46 91 of met Bevolkingsonderzoek Noord via 050 - 52 08 888. Voor vragen over het transport kunt u contact opnemen met de afdeling Relatiemanagement van Certe via 088 - 23 71 102. We helpen u graag verder!