Certe voor zorgverleners

Nieuwe verpakking afnamematerialen

Medio februari 2020 gaat Certe over op een aangepaste wijze van het inleveren van patiëntmateriaal nadat bleek dat het gebruiken van de harde blister niet noodzakelijk meer is. Ook worden de blauwe verzendenveloppen vervangen.

Certe wil graag hygiënisch en milieubewust werken. Vanuit dit oogpunt hebben wij daarom onderzoek naar regelgeving rondom de verzending van patiëntmateriaal gedaan. Dit onderzoek wijst uit dat het niet nodig is een harde blister te gebruiken omdat de transportkist van onze chauffeur als de noodzakelijke bescherming dient. Voor u volstaat daarom een dichtgeplakte sealbag. Een bijkomend voordeel is dat de houdbaarheid van de afnamemateriaal nu zichtbaar is.

U krijgt de sealbags met daarop een het nummer van het setje (zoals u gewend bent). Hierin zit voortaan alleen een absorptievelletje en het verzendmedium (dus geen blister meer). U kunt het buisje of potje met het absorptievel in de sealbag doen (wel dichtplakken) en zo aan onze chauffeur meegeven.

Blauwe (medische) verzendenveloppen

De blauwe verzendenveloppen worden vervangen door een van gerecycled plastic gemaakte envelop. Deze bevat een ingebouwde kartonnen inleg.

Bestellen nieuwe sets

Zowel de nieuwe setjes als de enveloppen zijn vanaf februari te bestellen op Certe.nl. Ook kunt u dan de aangepaste instructies bestellen of downloaden. U kunt uw voorraad van sets met harde blister blijven inzetten tot het op is, het is dan wel van belang dat de bijbehorende instructie overeenkomt met de verstrekte set.  

Vragen of extra informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op met uw relatiemanager.


Voorbeeld van een nieuwe set.
Voorbeeld van een nieuwe set.