Certe voor zorgverleners

Anonieme soa-testen online

Er is een groep Nederlanders die zich anoniem wil laten testen op SOA. Behoefte aan privacy en zelfredzaamheid zijn hierin belangrijke afwegingen. Anoniem testen betekent dat er geen persoonsgegevens bekend zijn. Dat beperkt de nazorg van (positief) geteste personen, terwijl juist op dat gebied meer kwaliteit geboden moet worden.

Graag informeren wij u daarom over de website www.soatestdoen.nl  Deze website wordt sinds juni 2016 aangeboden door Izore (het laboratorium voor medisch microbiologische diagnostiek in Friesland, wat deel uitmaakt van Certe Medische Diagnostiek en Advies). De diagnostiek van de anonieme soa-testen vindt ook plaats bij Izore zelf.

Via www.soatestdoen.nl kan niet alleen een test worden besteld, maar wordt ook gericht informatie gegeven over soa’s, wordt aandacht gegeven aan preventie, en wordt ook duidelijk aangegeven wat te doen bij een positieve uitslag.


Positief geteste patiƫnten moeten in onze ogen behandeld worden door een huisarts

Ons advies aan die personen die zich anoniem laten onderzoeken is altijd contact te zoeken met een huisarts. Bij voorkeur de eigen huisarts, of anders een huisarts in de provincie Drenthe, Groningen of Friesland die op de website worden aangeboden.


Belangstelling?

Mocht u belangstelling hebben om opgenomen te worden in het netwerk of graag informatiemateriaal voor in uw praktijk ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Joke Peenstra, coördinator, via j.peenstra@izore.nl.