Certe voor zorgverleners

DTO 's bij Certe en Izore

In een DTO behandelt een arts-microbioloog of een klinisch chemicus in ongeveer 1,5 uur een actueel onderwerp voor de huisartsengroep. Hierbij worden evidence based richtlijnen besproken en persoonlijke feedback gegeven op het aanvragen van diagnostiek. Met behulp van actuele spiegelinformatie wordt het aanvraaggedrag besproken, gericht op de implementatie van de relevante (NHG-) standaarden. Tijdens het DTO maakt de huisartsengroep onderling meestal afspraken over het aanvraagbeleid.

Als follow-up van het DTO kan ons laboratorium na een jaar nogmaals de spiegelinformatie verstrekken, zodat de huisartsen kunnen toetsen of men nu doelmatiger diagnostiek aanvraagt. Met deze kennis en aanpak kunnen we de huisartsen zo goed mogelijk ondersteunen bij het aanvragen van de diagnostiek.

Wij verzorgen DTO’s over onder andere anemie, schildklierproblematiek, vitamines, huidaandoeningen, Borrelia en SOA. Voor het volledige aanbod in DTO’s  verwijzen wij u naar de betreffende webpagina’s van  Izore en Certe