Certe voor zorgverleners

Uitkomsten LOVAH-enquête

Het LOVAH congres is weer achter de rug en was een groot succes. We hebben er met zijn allen een mooie dag van gemaakt! We hebben naar schatting 150 haios gesproken op onze stand waar we stonden met collega’s van Certe/Izore, Huisartsenzorg Drenthe, ELANN en Dokterszorg Friesland.

Onze enquêtekaart is door maar liefst 93 haios ingevuld. Hiermee is in kaart gebracht waar jullie behoeften liggen qua ondersteuning van het laboratorium op het gebied van diagnostiek aanvragen.

Uitkomsten enquête

De uitkomsten van onze enquête willen we graag met jullie delen en via dit serviceBericht die onderwerpen er uit lichten waar jullie als haios aangaven het meeste behoefte aan te hebben.

Behoefte aan ondersteuning

De overgrote meerderheid van de haios (68%)) wil graag inzicht in de kosten, omdat er hierover veel vragen komen van patiënten. In dit Servicebericht hebben een apart item gewijd aan hoe laboratorium kosten zijn opgebouwd. Bij Certe kun je met een handige tool op de website direct zien hoeveel je aanvraag de patiënt ongeveer gaat kosten.

Ruim de helft van jullie, 53%, wil graag ondersteuning van het laboratorium op het gebied van de betekenis en interpretatie van de uitslagen. Deze behoefte zien we ook terug in de vraag om bijdrage van het lab in de vorm van een DTO/FTO (30%), die Certe ook geregeld verzorgd.

Verdere ondersteuning is vooral gewenst voor informatie over welk afnamemateriaal gebruikt moet worden voor de diagnostiek, wat aangevraagd moet worden en wanneer de uitslag komt. Hierover staat veel informatie op de websites van Certe en Izore. Daarnaast heeft Certe de diagnostiekwijzer die ook in de Certe-app staat en heeft Izore een Medisch vademecum.

Relatiemanager Ingrid Funcke geeft prijswinnaar Jessica Gremmer haar krukje
Relatiemanager Ingrid Funcke geeft prijswinnaar Jessica Gremmer haar krukje

En de winnaar is...

Uit de ingevulde enquêtekaarten hebben we 2 getrokken die een Certe-kruk hebben gewonnen. Inmiddels hebben we deze uitgereikt aan de winnaars. Gefeliciteerd!