Certe voor zorgverleners

Veilig mailen

Zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met (privacy)gevoelige informatie is een essentieel onderdeel van ons werk.

Daarom versturen we privacygevoelige informatie uitsluitend beveiligd en versleuteld met behulp van Veilig mailen van ZIVVER. Op deze manier kunnen alleen verzender en ontvanger bij de informatie.


Start een beveiligde conversatie met Certe

U heeft geen ZIVVER-account en u wilt Certe een beveiligd bericht via e-mail sturen? Gebruik de conversatiestarters:


Veelgestelde vragen

Hoe opent u een bericht dat via Veilig mailen door ZIVVER is verstuurd?

Hebt u een e-mail ontvangen van Certe via Veilig mailen door ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Eventueel moet u hier ook een wachtwoord of sms-code invoeren (zie hieronder). Het is niet nodig een account aan te maken.

Zie ook de instructiefilm

Bericht openen met een toegangscode

U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Daarom ontvangt u een toegangscode van uw contactpersoon bij Certe. Klik op “Klik voor bericht” en vul deze code in. Nu kunt u het bericht lezen. Deze code kunt u voortaan bij alle beveiligde mail van Certe.

Bericht openen met een sms-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Daarom sturen wij een code naar uw mobiele telefoon. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via Veilig mailen/ZIVVER is verstuurd?

U leest het bericht dat via Veilig mailen/ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Onder het ontvangen bericht kunt u direct uw reactie typen. U verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken.

Wanneer de ontvanger hier op reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail. De berichtconversatie blijft in de beveiligde omgeving staan.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer door aan ons!

Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of mobiele telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven communiceren.

Waarom de keuze voor Veilig mailen?

Er zijn meerdere opties om privacygevoelige informatie uitsluitend beveiligd en versleuteld te versturen. Veilig mailen biedt echter grotere organisaties als Certe de mogelijkheid om veilig mailen volledig te integreren. Dit komt de zorgvuldigheid ten goede. 

Hoe werkt een conversatiestarter?

Als u op de link klikt op deze website, opent er een pagina in de ZIVVER webapp. Op deze pagina laat de u, uw naam en e-mailadres achter. U ontvangt vervolgens een notificatiebericht in uw mailbox. Op deze manier weten wij zeker dat u de eigenaar is van de opgegeven e-mailbox. Via de link in het notificatiebericht opent u een veilig bericht. U kunt nu een bericht typen, een bijlage toevoegen en natuurlijk veilig verzenden.


Veilig bericht ontvangen met verificatie e mail

Veilig bericht ontvangen met verificatie e mail

Veilig bericht ontvangen met verificatie e mail

Hoe ontvangt u een veilig bericht met toegangscode?

Hoe ontvangt u een veilig bericht met toegangscode?

Hoe ontvangt u een veilig bericht met toegangscode?

Hoe ontvangt u een veilig bericht met SMS-beveiliging?

Hoe ontvangt u een veilig bericht met SMS-beveiliging?

Hoe ontvangt u een veilig bericht met SMS-beveiliging?